شرکت گسترش سوخت سبز زاگرس اولین پالایشگاه سوخت سبز در ایران است که هدف از ایجاد این شرکت در وهله نخست بومی سازی تکنولوژی تولید بیواتانول و در نتیجه هموار کردن مسیر سرمایه گذاری بخش خصوصی و در این راستا ایجاد دو کارخانه تولید بیواتانول سوختی از غلات (خصوصاً غلات ضایعاتی) و مکمل پرپروتئین خوراک به عنوان محصول جانبی در کرمانشاه و باشت می باشد. خانواده گسترش سوخت سبز زاگرس مشتاق همکاری با افرادی سختکوش و خلاق است که علاقهمند به کار تیمی در محیطی پویا در کنار همکارانی باتجربه و متخصص باشند. اطلاعات بیشتر…
در صورت عدم دریافت تاییدیه، ثبت نام شما نهایی نشده است و از طریق ایمیل Zagros@imi.ir یا تلفن ۰۹۱۸۲۷۰۰۳۰۱ تماس حاصل نمایید. (ترجیحا در موارد غیرضروری از طریق ایمیل در ارتباط باشید تا پاسخگویی بهتری به شما داشته باشیم. ایمیل حداکثر طی یک روز پاسخ داده میشود.)
در صورت هرگونه مشکل در فرآیند ثبت نام لطفا با شماره تلفن همراه مذکور تماس بگیرید.
مقدمه:
استفاده از سوختهای زیستی به عنوان منبع پاک و تجدیدپذیر انرژی سالهاست که در کشورهای پیشرفته دنیا مورد توجه جدی قرار گرفته است.
بیواتانول سوختی که به عنوان مهمترین و پر مصرفترین سوخت زیستی دنیا جایگاه بسیار مهم و ویژهای در این بین دارد در وهله نخست به عنوان بهبود دهنده، مکمل و ارتقاء دهنده پاک و سبز برای بنزین مورد توجه است و در مرحله بعد و با پیشرفت تکنولوژی و تنوع استفاده از مواد اولیه مختلف (خصوصاً منابع سلولزی) به عنوان یک سوخت پاک و بدون مشکل فنی و اقتصادی در دنیا معرفی و مطرح شده است.
سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به عنوان بزرگترین و قدیمیترین سازمان توسعهای کشور در بخش صنعت، پیرو سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه موضوع احداث واحد تولید بیواتانول سوختی را مورد تصویب قرار داد.
بر این اساس شرکت گسترش سوخت سبز زاگرس (سهامی عام) در شهریور 1392 به ثبت رسید.
اهداف شرکت گسترش سوخت سبز زاگرس (کرمانشاه):
هدف از ایجاد شرکت در وهله نخست بومی سازی تکنولوژی تولید بیواتانول و در نتیجه هموار کردن مسیر سرمایه گذاری بخش خصوصی میباشد که در این راستا ایجاد دو کارخانه تولید بیواتانول سوختی از غلات (خصوصاً غلات ضایعاتی) و مکمل پرپروتئین خوراک به عنوان محصول جانبی در شهرهای کرمانشاه و باشت در دستور کار قرار گرفت. ظرفیت تولید محصول داشن بنیان این شرکت (بیواتانول سوختی) در مجموع دو کارخانه، روزانه 400 هزار لیتر و سالانه 132 میلیون لیتر خواهد بود.
چرا بایواتانول مورد نیاز است؟
مواد اولیه مختلفی در دنیا جهت تولید اتانول استفاده میشود. در واقع هر ماده طبیعی که قند یا نشاسته داشته باشد به صورت طبیعی میتواند جهت تولید الکل استفاده شود اما بیشترین سهم در تولید اتانول متعلق به غلات، ملاس نیشکر و چغندرقند است.
در دنیا بخش قابل توجهی از غلات به مصرف خوراک دام و طیور میرسد. به طور میانگین 60% غلات نشاسته و مابقی پروتئین، ویتامین، چربی، مواد معدنی و آب است. بخشی که برای تغذیه و پروار شدن دام و طیور مهم است پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است. در فرآیند تولید الکل صرفاً نشاسته تبدیل به الکل میشود و مواد باقی مانده (DDGS) پس از آبگیری تبدیل به ماده ای میشود که ارزش غذایی فوق العادهای برای دام و طیور دارد.
براین اساس با استفاده از غلات در چرخه تولید اتانول، علاوه بر بهینه نمودن سوخت کشور، سالانه مقادیر قابل توجهی خوراک دام پرپروتئین و مغذی از پسماند مواد اولیه تولید اتانول به چرخه تولید دام و طیور کشور وارد خواهد شد که ارزش غذایی بسیار بیشتری برای پرورش دام و طیور نسبت به مصرف مستقیم غلات ایجاد خواهد نمود.